Blogu' lu' Cimpoca este un experiment si trebuie tratat ca atare

Ce SUA? Eu vreau viza de China

Posted on Feb 22 2011

Am facut un test si i-am intrebat pe ai mei ce cred  ei ca reprezinta imaginea de mai jos. Un salon urias de spital, niste refugiati dintr-o tabara, oameni blocati intr-un aeroport- cam  astea au fost raspunsurile primite. Nu va spun ce-am gandit  eu cand am primit fotografia prin e-mail,  ca ma umplu de ridicol!

Singurul raspuns corect a venit de la desteptul- sotul meu, care, cum altfel? a nimerit-o din prima.

Pana sa va lamuresc deplin, daca nu v-ati prins,  trebuie sa va spun ca Sorin, cumatul meu,  impreuna cu o gasca de prieteni, se afla, momentan, intr-o vacanta in China Populara. A doua oara!  Ca si anul trecut, s-au intalat in acelasi oras, Guangzhou, o aglomeratie urbana uriasa, cu peste 7 milioane de locuitori. Anul acesta au inclusa in program si o vizita in Hong Kong, aflat la doar 100 de kilometri distanta (20 de kilometri mai mult decat are traseul Galati-Tecuci 🙂 ).  Pacat sa nu mergi pana acolo, nu?

Desi au fost super-multumiti  de serviciile hotelului in care s-au cazat anul trecut, pentru 2011  au ales altceva: Osotto Recreation Hotel. Dupa cum o arata si numele, hotelul este destinat recrearii si relaxarii.  Cu sauna, gym, restaurant, spatii de distractie, reacreation rooms (ma rog, ca multe alte hoteluri, nimic deosebit pana aici), ORH dispune si  de o ”space capsule” ( nu stiu ce-i asta, ca am uitat sa intreb), precum si de acest salon urias de masaj si intretinere, pe care-l puteti vedea in fotografie,  cu cateva sute de locuri. Aici poti beneficia de un masaj  pe cinste pentru numai 5 (cinci!) euro, servicii de manichiura-pedichiura, cosmetica faciala etc- totul pentru doar 15 euro. In pret intra si ”echipamentul” care ti se ofera la intrare- pijamale, halat, papuci, etc. Dupa cum vedeti, fiecare pat are propriul sau televizor, si mai mult ca sigur multi vad in privitul la TV o modalitate de relaxare.

China era trecuta deja pe lista destinatiilor noastre  de vacanta,  chit  ca ne trebuie viza si ca viza acordata cetatenilor romani costa mai mult decat pentru cetatenii altor natii. Dar sper ca la anul ne vom mobiliza si  vom aplica pentru viza de China. Dupa spusele lui Sorin, chinezii sunt ani-lumina in fata noastra, iar tara reprezinta o combinatie reusita intre traditional si modern, intre cultura milenara si cea a viitorului. Lucruri despre care am citit cu totii, dar una-i teoria, si alta-i practica. Asa ca ce SUA, nene, eu vreau viza de China!

P.S. Ca sa nu existe nici un dubiu, mai adaug ca hotelul despre care vorbim este unul de 4 stele. La standarde chinezesti, nu stiu ce inseamna asta…

5 Comments

 1. Vladimir says:

  colegii mei Chinezi sunt mai metrosexuali decât ăia irlandezi :O) dar nu mai metrosexuali decât italienii… dar dacă de-acu’ zici c-ai fost în Italia… dico niente!

 2. Cimpoca says:

  @ Vladimir: Pai, vrem sa mergem sa-i vedem pe metrosexuali la ei acasa 🙂

 3. coolnewz says:

  deci vrei sa zici ca sala/dormitorul aia/ala e locul unde astepti viza? E la ambasada?

 4. Ciupanezul says:

  Si masatorii, unde-s masatorii? 🙂

 5. Cimpoca says:

  @ Ciupanezul: Nu stiu, cred ca se relaxau! 🙂

Leave a comment