Blogu' lu' Cimpoca este un experiment si trebuie tratat ca atare

Cine are frati/Sa nu stea certati

Posted on Dec 19 2014

Mi-au dat lacrimile, credeti-ma, cand, dintre toate baladele care circula  pe Facebook, una anume mi-a sarit in ochi: Cine are frati/Sa nu stea certati/ La bine si la rau/Cheama-l pe fratele tau/Si cand ai inima rea/Cheama surioara ta/Nimeni n-o sa inteleaga/Cum fac fratii. Niciodata!

De emotie, mi-au  dat lacrimile, spuneam,  gandindu-ma la fratii si la surorile… dar stai…,  eu nu am frati si nici surori. Sunt singurul copil al parintilor mei, ce ma fac, hmmm? Ca o   consolare, sper sa gasesc, in folclorul feisbucist, si o poezioara  despre oameni ca mine, fara frati/fara surori/singuri in gradina cu  flori! Din acelasi film, este si secventa cu ”Nu   uita niciodata 3 tipuri de oameni din viata ta: care te-a ajutat cand ti-a fost viata grea. Care te-a abandonat cand ti-a fost viata grea. Care ti-a facut viata grea”. Cred ca intr-una dintre aceste doua ultime categorii se situeaza, cu siguranta, si profesorul de gramatica al inteleptului anonim! Si nu pot trece peste o cugetare  mai adanca decat putul gandirii in erectie intelectuala a cugetatorului insusi,   si anume:   ”Barbatul care trateaza femeia ca pe o printesa, a fost crescut de o regina”. Revenind la viata reala, cea cu reporteri TV  care relateaza de la  locul diferitelor intamplari,  in direct sau nu,  am ales cateva ”perle” care m-au distrat mai ceva ca replicile dintr-o emisiune umoristica (si-apoi,  ce emisiune umoristica romaneasca ne mai face sa radem?): Mircea Basescu poate sa plece din arestul pe care-l vedeti in spatele meu A intervenit  aceasta  accidentare a sportivului din Samoa la genunchiul piciorului din fata!  Jaful s-a intamplat fix in jurul pranzului  Urmeaza ploi intense, cu vant care va batea la rafala Pe Victor Ponta il contracandideaza Mircea Geoana Medicii ii sfatuiesc pe pacienti sa nu ia pastile dupa urechi Cum poate fi numit acest personaj, care mai intai ar trebui intrat intr-o clinica de specialitate? Cosurile cumparatorilor care se afla in aceste zile in supermarketuri sunt arhipline Porcul nu poate lipsi de pe masa romanului de Craciun Romanii prefera sa plece la schi  in Austria, domeniile schiabile in Austria sunt mai ample.

Acestea fiind zise, inchei aici  joaca mea de-a blogul pe anul 2014. Sa ne vedem/auzi/citi sanatosi la anul si la multi ani, ca, daca suntem sanatosi si veseli, parca si greselile gramaticale  par   neinsemnate!   Mai ales alea de la televizor. Meri Crismas evrioan! 🙂

 

 

1 Comment

  1. Silving says:

    :))
    Meri Crismas ti tie,si s-o tinem si la anul intr-o veselie!

Leave a comment