Blogu' lu' Cimpoca este un experiment si trebuie tratat ca atare

Splendoare

Posted on Feb 16 2011

Stiu ca in Romania e frig, am vazut la stiri, mi-a spus si mama, la telefon. Nici in Irlanda nu e prea cald momentan, ploua rece peste noi si bate un  vant in rafale, care nu pare a se mai potoli. Cu toate acestea, viata isi vede de treaba. Intr-un februarie atat de friguros, m-am trezit cu narcisele ciocanindu-mi  in usa aproape. Nu doar ca au scos capul afara, inaltandu-se binisor, dar mai au un pic si infloresc. Le-a batut gerul de atatea ori anul asta, incat sunt ingrijorata de soarta lor. Sper sa reuseasca!

Dar ce spuneti de copacelul asta? Subtirel,  fara nici o frunzulita, dar inflorit tot, o splendoare alb-roza pierduta printre cladirile cenusii dintr-o curte plina cu blocuri. L-am descoperit duminica, pe cand ne aflam in vizita la prietenii nostri din Dublin. Contrar imaginii prietenesti,  pe cer se zgaia  un soare cu dinti, care facea aerul sa para si  mai sticlos decat era. Dar micutul era acolo, cu florile lui alb-roze, traindu-si,  natangul,  propria primavara. Bucurati-va si voi de semnul renasterii, si puneti-va o dorinta. Sper ca este primul copac inflorit pe care il vedeti anul asta.

Primavara, unde esti?

7 Comments

 1. cita says:

  Nu stiu de unde sa incep asa ca…raspund mesajului pe care l-am primit si care mi-a asternut pe fata un zambet la prima ora, ca si citirea scurtei si frumoasei “splendori”: gand la gand cu bucurie!
  Undeva, intre firele astea de gand ce traverseaza vazduhurile…undeva era si gandul meu…spre Irlanda!
  Si eu am o multine de …”nu o sa ma crezi dar…” Este chiar special! 🙂
  Multumesc.
  Interesante sentimentele astea ce le descoperi ca te invadeaza ghicind suflete citind printre randuri! Nu as fi crezut ca la varsta incaruntirii voi putea trai asa ceva! E si internetul asta .. o chestie! :)!
  Imi placi…f.mult si ma bucur ca pot sa te citesc!
  Cu tot dragul. Cita

  • Cimpoca says:

   Cita, draga mea (mi-am luat permisiunea sa te numesc ”Cita, draga mea”), ce-ar mai fi de spus? Multe, probabil, dar cum am si adresa ta de mail acum, o sa ne mai spunem cate ceva, din cand in cand. Nu te teme, nu sunt o obsedata! 🙂

 2. cita says:

  🙂 Nu ma tem, nici o grija! E internetul asta “periculos” pentru cat este de elocvent daca reusesti sa ghicesti printre cuvinte!
  Mi-a placut enorm “Pastila de iubit”… Admiratia pt scriitura cuiva se masoara si prin acea senzatie ca ai in fata un text pe care iti doresti sa il fi scris tu! 🙂
  Cu drag

 3. jan says:

  multzi arbori cu flori galbene la Roma,credeam ca sunt singur dar nu-i asa…exista multe primaveri{primul adevar} prima inseamna prima,vera inseamna adevarata,

 4. Cimpoca says:

  @ Jan: Nimeni nu merita sa fie singur(a), iar daca se mai intampla…
  Iubesc primavara, e cel mai viu anotimp si cel mai de nestapanit!

 5. red says:

  Multumesc, dna Gabriela
  Pentru mine este prima data in acest an cand vad un pom inflorit. Chiar este un exemplar minunat. Si narcisa este foarte frumoasa.

  Va doresc o primavara minunata!

 6. Cimpoca says:

  @ Red: Sa-ti poarte noroc!

Leave a comment